Και άλλο ένα ιταλικό κρουαζιερόπλοιο ξεκινά τις πλεύσεις του

Και άλλο ένα ιταλικό κρουαζιερόπλοιο ξεκινά τις πλεύσεις του

307
Και άλλο ένα ιταλικό κρουαζιερόπλοιο ξεκινά τις πλεύσεις του

Η MSC Cruises παρέλαβε πρόσφατα από τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri, το νέο κρουαζιερόπλοιό της. Πρόκειται για το «MSC Seaview», το οποίο έχει χωρητικότητα 153.516 τόνους, μήκος 323 μ., πλάτος 41 μ. και τη δυνατότητα να μεταφέρει 4.132 επιβάτες. Το «MSC Seaview» αποτελεί το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα και το πιο τεχνολογικά προηγμένο πλοίο που έχει ναυπηγηθεί ποτέ στην Ιταλία. Το «MSC Seaview» αποτελεί το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο που παραλαμβάνει η MSC Cruises μέσα σε διάστημα επτά μηνών από τα Fincantieri, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο είχε παραλάβει το «MSC Seaside», το αδελφό πλοίο του «MSC Seaview».

Το «MSC Seaview» εντάσσεται στο ναυπηγικό πρόγραμμα της MSC Cruises, αξίας $12,4 δις. Στο πρόγραμμα αυτό εντάσσεται και το «MSC Meraviglia» το οποίο παραλήφθηκε από την εταιρεία τον Μάιο του 2017, ενώ την παρούσα περίοδο ναυπηγείται και ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο, το «MSC Bellissima», η παράδοση του οποίου εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί εντός του 2019.

Αναφορικά με το «MSC Seaview», το νεοναυπηγημένο πλοίο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να ανταποκρίνεται στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς για καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο και διαθέτει επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της MSC Cruises, προηγμένο σύστημα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας θα ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών να πραγματοποιεί κρουαζιέρες, αρχικά στη Μεσόγειο Θάλασσα και τον ερχόμενο χειμώνα στη Ν. Αμερική.

Φωτό: msccruises.com.au

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.