SRH Marine Sait: Βραβείο υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας

SRH Marine Sait: Βραβείο υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας

1321
SRH Marine Sait: Βραβείο υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας
Η κα Αθηνά Βεζύρη, μη εκτελεστική πρόεδρος της SRH Ηλεκτρονικά Ναυτιλίας Α.Ε., παραλαμβάνει το βραβείο από τον κ. Σπύρο Γκούμα, Managing Director της SQLearn.

Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν για δέκατη συνεχόμενη χρονιά την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Το βραβείο υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε στην SRH Ηλεκτρονικά Ναυτιλίας Α.Ε., για την ποικιλότροπη προσφορά της στο χώρο του ελληνικού ναυτιλιακού επιχειρείν.

Για το βραβείο ψήφισαν τα μέλη των ενώσεων και φορέων ΕΒΕΠ, ΕΛΙΝΤ, HEMEXPO, WIMA, ECOMASYN, καθώς και τακτικοί αρθρογράφοι των Ναυτικών Χρονικών.

Το βραβείο υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας απονέμεται στην εταιρεία SRH Ηλεκτρονικά Ναυτιλίας Α.Ε. (SRH Marine Sait), με μη εκτελεστική πρόεδρο την κ. Αθηνά Βεζύρη του Κωνσταντίνου. Η κ. Αθηνά Βεζύρη, με σαράντα χρόνια παρουσίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία, υπήρξε ιδρύτρια της SRH Marine. Για την περίοδο από το 1995 έως και το 2015 η κ. Βεζύρη υπηρέτησε την εταιρεία από τις θέσεις της προέδρου και της CEO, ενώ από το 2015 και εξής έχει αναλάβει τη θέση της μη εκτελεστικής προέδρου, ενώ στη θέση του CEO βρίσκεται ο κ. Γιάννης Λαδερός. Παράλληλα, από το 2015 έχει αναλάβει και τα καθήκοντα του Executive Vice President Maritime της εταιρείας SpeedCast.

H SRH Ηλεκτρονικά Ναυτιλίας Α.Ε. εξυπηρετεί 2.000 πλοία, 600 ναυτιλιακές εταιρείες, αντιπροσωπεύει πάνω από 30 επιχειρήσεις, ενώ διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο υπηρεσιών σε πάνω από 100 χώρες.

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Συγκεκριμένα, το 1995 ιδρύεται η SAIT Marine ως γραφείο διασύνδεσης της εταιρείας SAIT Marine Belgium και το 1998 η SAIT Marine λαμβάνει τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας. Το 1999 θα επέλθει συγχώνευση της εταιρείας SAM Electronics και ο όμιλος SRH Group δημιουργεί τον όμιλο EuroMarine Group. Το 2002 λαμβάνει χώρα ΜΒΟ (διοίκηση μέσω στόχων) για την εταιρεία SAIT Radio Holland και μετονομασία σε Radio Holland Group. Μεταξύ των μελών της ομάδας ΜΒΟ βρίσκεται η κ. Αθηνά Βεζύρη, καθώς και οι κ. Rudi Mussche, David Slager και Paul Smulders. Το 2006 ο όμιλος RH Group περνά υπό τον έλεγχο του IMTech. Αντιστροφή ΜΒΟ από την κ. Αθηνά Βεζύρη της SRH Greece και της SAIT Cyprus. Το 2015 πραγματοποιείται η έναρξη λειτουργίας επιχειρηματικής μονάδας με αντικείμενο τις δορυφορικές επικοινωνίες, η οποία πωλήθηκε στη SpeedCast LTD. Η κ. Αθηνά Βεζύρη θα αναλάβει τη θέση του Head of Maritime, καθώς και του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της SpeedCast.

Σύμφωνα με την κρίση της πλειοψηφίας των μελών της διευρυμένης κριτικής επιτροπής, η κ. Βεζύρη, όχι μόνο με την αναφερόμενη επιχείρηση, αλλά και με άλλες, ιδιαίτερα σημαντικές εταιρείες, εκπροσωπεί επάξια την επιχειρηματικότητα στον χώρο του ελληνικού ναυτιλιακού επιχειρείν.

 

Χορηγός Βραβείου:

SQLearn

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.