Διάσπαση στην θεσμική εκπροσώπηση των Ιταλών εφοπλιστών

Διάσπαση στην θεσμική εκπροσώπηση των Ιταλών εφοπλιστών

126
Διάσπαση στην θεσμική εκπροσώπηση των Ιταλών εφοπλιστών

Μία νέα ένωση συγκροτήθηκε πρόσφατα από Ιταλούς πλοιοκτήτες με την ονομασία «AssArmatori». Η «AssArmatori» θα αποτελεί έναν νέο θεσμικό φορέα εκπροσώπησης όχι μόνο των Ιταλών πλοιοκτητών και διαχειριστών πλοίων, αλλά και ξένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ιταλική αγορά και απασχολούν ναυτικούς ιταλικής εθνικότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου Ansa.

Η πράξη για την σύσταση της ένωσης υπογράφηκε πρόσφατα στη Ρώμη από τα ιδρυτικά της μέλη, τις εταιρείες Ignazio Messina & C., Grandi Navi Veloci, Italia Marittima, Moby Lines και Tirrenia. Μέλη της νέας ένωσης θα είναι επίσης η MSC Group και η MSC Cruises.

Πρόεδρος της «AssArmatori» για περίοδο τεσσάρων ετών ορίστηκε ο κ. Stefano Messina, πρόεδρος της Ignazio Messina Group.

Στόχος της «AssArmatori» είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι εταιρείες που αποτελούν μέλη της επιδιώκοντας καλύτερες εργασιακές συνθήκες στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και ενισχύοντας την αποδοτικότητα των υπηρεσιών που παρέχουν, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η νέα ένωση δημιουργήθηκε από πλοιοκτήτες στην Ιταλία οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από την ιστορική Confitarma (Ένωση των Πλοιοκτητών της Ιταλίας), αισθανόμενοι ότι η τελευταία δεν εξυπηρετούσε όπως θα ήθελαν τα συμφέροντά τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.