Η Σιγκαπούρη εισέρχεται δυναμικά στον παγκόσμιο ναυτιλιακό στίβο

Η Σιγκαπούρη εισέρχεται δυναμικά στον παγκόσμιο ναυτιλιακό στίβο

236
Η Σιγκαπούρη εισέρχεται δυναμικά στον παγκόσμιο ναυτιλιακό στίβο

Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για να αναδείξει την χώρα μέχρι το 2025 σε ένα παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο. Μέσα από το «Sea Transport Industry Transformation Map» (ITM)  πρόκειται να πραγματοποιηθούν επενδύσεις, αξίας $3,4 δις, οι οποίες θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα του λιμένα της χώρας, καθώς και τις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού που απασχολείται σε ναυτιλιακές και λιμενικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο του ITM έχουν υπογραφεί μέχρι στιγμής πέντε συμφωνίες μεταξύ της MPA και τοπικών ναυτιλιακών φορέων αλλά και με εταιρείες από τον χώρο της τεχνολογίας με στόχο την προώθηση της καινοτομίας στο λιμένα της Σιγκαπούρης και την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου που απασχολείται στις ναυτιλιακές δραστηριότητες της χώρας.

Σύμφωνα με το πρόσφατο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η MPA, η ναυτιλιακή βιομηχανία της Σιγκαπούρης αντιπροσωπεύει το 7% του ΑΕΠ της χώρας και απασχολεί πάνω από 170.000 άτομα. Μέσω της ανάπτυξης του σχεδίου ITM αναμένεται μέχρι το 2025 να έχουν αυξηθεί οι θέσεις εργασίας στο ναυτιλιακό και λιμενικό τομέα της χώρας σε πάνω από 5.000.

Κατά τη διάρκεια του 2017 από το λιμάνι της Σιγκαπούρης διακινήθηκαν συνολικά 660,64 εκατ. τόνοι φορτίου, αυξημένοι κατά 5,5% σε σχέση με το 2016. Τα εμπορευματοκιβώτια που διακινήθηκαν από το συγκεκριμένο λιμένα το περασμένο έτος ανήλθαν σε 33,65 εκατ. TEUs, αυξημένα κατά 9% περίπου συγκριτικά με το 2016.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.