Σημαντικές εισαγωγές δημητριακών από τη Σαουδική Αραβία

Σημαντικές εισαγωγές δημητριακών από τη Σαουδική Αραβία

173
Σημαντικές εισαγωγές δημητριακών από τη Σαουδική Αραβία
flickr.com

Σύμφωνα με την Saudi Press Agency,  η Σαουδική Αραβία αναμένει να εισάγει νέα συνολική παραγγελία σταριού ποσότητας 480.000 τόνων από την Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, η οποία θα αναμένεται να παραδοθεί το διάστημα Οκτωβρίου -Δεκέμβριο του 2017 μέσω 13 ξεχωριστών πλοίων. Πρόκειται για την τρίτη στη σειρά παραγγελία σταριού από τη Σαουδική Αραβία για την φετινή χρονιά. Η χώρα με τις συγκεκριμένες εισαγωγές στοχεύει να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες της σε στάρι και να διατηρήσει τα αποθέματά της. Οι δύο προηγούμενες παρτίδες με στάρι που είχε εισάγει η χώρα μέσα στο τρέχον έτος ήταν συνολικής ποσότητας 1,5 εκατ. τόνων.

Αυξημένες είναι οι εισαγωγές της χώρας και σε κριθάρι, όπως δημοσιεύει η Saudi Press Agency, καθώς πρόσφατα ο Οργανισμός Σιτηρών της Σαουδικής Αραβίας (Saudi Grains Organization) ανακοίνωσε ότι η χώρα αναμένει να παραλάβει την πέμπτη παραγγελία της για το τρέχον έτος από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία κ.ά., ποσότητας 660.000 τόνων, η οποία αναμένεται να παραδοθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο. Από την αρχή του 2017 η χώρα έχει εισάγει 5,4 εκατ. τόνους κριθαριού για την κάλυψη της εγχώριας ζήτησής της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.