Η HMM αλλάζει ρότα προς το Βόρειο πέρασμα

Η HMM αλλάζει ρότα προς το Βόρειο πέρασμα

111
Η HMM αλλάζει ρότα προς το Βόρειο πέρασμα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Pulse, η Hyundai Merchant Marine (HMM) στοχεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Αρκτική. Συγκεκριμένα, έχει θέσει ως στόχο να προσθέσει τακτική γραμμή μεταξύ Ασίας και Ευρώπης διαμέσου του Αρκτικού ωκεανού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα δρομολόγια που θα εκτελούν τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας να είναι συντομότερα και να μειώνονται με αυτόν τον τρόπο τα λειτουργικά της κόστη.

Η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Νότιας Κορέας, όπως αναφέρει η Pulse, αναμένεται να ξεκινήσει τα πιλοτικά ταξίδια στον Αρκτικό ωκεανό το 2020 με την εκτέλεση της τακτικής γραμμής  από πλοία χωρητικότητας 2.500-3.500 TEUs.

Για να μπορέσει να εκτελέσει τα δρομολόγια στον Αρκτικό ωκεανό, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, η HMM θα πρέπει να διαθέτει πλοία σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο που να μπορούν να διαπλεύσουν την θαλάσσια περιοχή έχοντας επιπλέον ένα κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό

Εφόσον η σκέψη αυτή υλοποιηθεί η HMM θα είναι η πρώτη κορεάτικη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που θα εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Φωτό: youtube/HMM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.