Νέο κρουαζιερόπλοιο για την Royal Caribbean

Νέο κρουαζιερόπλοιο για την Royal Caribbean

108
Νέο κρουαζιερόπλοιο για την Royal Caribbean

Η Royal Caribbean, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τη ναυπήγηση του νέου της κρουαζιερόπλοιου, το οποίο θα φέρει την ονομασία «Spectrum of the Seas». H εταιρεία σηματοδότησε την επίσημη έναρξη της κατασκευής του πλοίου, κόβοντας το πρώτο κομμάτι χάλυβα για το νέο της πλοίο κατηγορίας Quantum Ultra. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Royal Caribbean, το νέο της κρουαζιερόπλοιο, το οποίο θα ναυπηγηθεί από τα γερμανικά ναυπηγεία Meyer Werft και θα παραδοθεί στην εταιρεία το 2019, πρόκειται να προοριστεί για τις ανάγκες της κινέζικης αγοράς αλλά και της ευρύτερης αγοράς της Ασίας από τη μεριά του Ειρηνικού ωκεανού, μιας αγοράς ιδιαίτερης και εξαιρετικά αναδυομένης τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Michael Bayley, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Caribbean International, ανακοίνωσε πως το νέο κρουαζιερόπλοιο αποτελεί ένα γιγαντιαίο άλμα στο σχεδιασμό των πλοίων καθώς θα διαθέτει άνετους χώρους, συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους επιβάτες του.

Η Royal Caribbean διαθέτει 24 κρουαζιερόπλοια, τα οποία εκτελούν δρομολόγια σε δημοφιλείς προορισμούς όπως οι Βερμούδες, η Καραϊβική, η Ευρώπη, ο Καναδάς, η Αλάσκα, η Νότια Αμερική, η Ασία, η Αυστραλία κ.ά. και στόχο έχει, όπως και άλλες εταιρείες κρουαζιέρας (Carnival, MSC Cruises), να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην ασιατική και κυρίως στην κινέζικη αγορά, η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα.

Φωτό: royalcaribbeanpresscenter.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.