Συμμαχία Mitsubishi Heavy Industries και Oshima Shipbuilding

Συμμαχία Mitsubishi Heavy Industries και Oshima Shipbuilding

155
Συμμαχία Mitsubishi Heavy Industries και Oshima Shipbuilding

Τα ιαπωνικά ναυπηγεία Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ανακοίνωσαν ότι έχουν συνάψει συμφωνία με τα ομοεθνή τους ναυπηγεία Oshima Shipbuilding Co., Ltd., με στόχο τη δημιουργία συμμαχίας στη ναυπήγηση εμπορικών πλοίων.

Με την συμφωνία αυτή τα δύο ναυπηγεία της Ιαπωνίας επιδιώκουν να αποκτήσουν συνέργειες και να ενισχύσουν την ανταγωνιστική τους θέση, τόσο στο ναυπηγικό τομέα της χώρας, όσο και παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MHI, η συμφωνία θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας τεχνικής συμμαχίας, η οποία θα αποτελείται από έμπειρα στελέχη και εργάτες με υψηλή τεχνογνωσία, με στόχο την ανάπτυξη νέων ναυπηγικών σχεδίων και τεχνολογιών ναυπήγησης πλοίων και την τυποποίηση σχεδιαστικών και κατασκευαστικών λύσεων.

Η συμφωνία αυτή έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά από την συνεργασία που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο μεταξύ της MHI με τα ναυπηγεία Imabari Shipbuilding Co., Ltd.  και Namura Shipbuilding Co., Ltd.

Φωτό: mhi.com

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.