Η Διώρυγα του Παναμά εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης για τις αυξημένες ροές

Η Διώρυγα του Παναμά εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης για τις αυξημένες ροές

192
Η Διώρυγα του Παναμά εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης για τις αυξημένες ροές

Η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά τον περασμένο Φεβρουάριο κατέγραψε νέο ρεκόρ στη μέση ημερήσια διέλευση των πλοίων, όσον αφορά την χωρητικότητά τους.
Συγκεκριμένα το Φεβρουάριο 1180 πλοία χρησιμοποίησαν την παλιά και νέα διώρυγα του Παναμά, με την μέση ημερήσια χωρητικότητα των πλοίων να διαμορφώνεται στα 1,18 εκατ. Panama Canal tonnes (PC/UMS). Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ αφορούσε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν καταγράφηκε μέση ημερήσια διέλευση πλοίων, χωρητικότητας 1,16 εκατ. Panama Canal tonnes.
Ο Φεβρουάριος αποτελεί τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που καταγράφεται ρεκόρ στη διέλευση των πλοίων από τη διώρυγα. Εκπρόσωποι της Αρχής της Διώρυγας αναφέρουν ότι το ρεκόρ αυτό είναι αποτέλεσμα της δημιουργίας της νέας διώρυγας, η οποία έχει συνεισφέρει στην αναμόρφωση του παγκόσμιου εμπορίου και στην παροχή υψηλών υπηρεσιών στα διερχόμενα πλοία.
Από την έναρξη της λειτουργίας της νέας διώρυγας τον περασμένο Ιούνιο, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στα πλοία κάθε κατηγορίας, ενώ τον Απρίλιο του 2017 αναμένεται να διαπλεύσει τη διώρυγα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο κατηγορίας neo–panamax, μεταφορικής ικανότητας 4.000 επιβατών.
Με στόχο να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ροές, η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά ανακοίνωσε ότι θα υιοθετήσει ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης της κίνησης. Μέσω του συστήματος αυτού θα προγραμματίζεται πιο αποτελεσματικά η εξυπηρέτηση των πλοίων, μειώνοντας τους χρόνους αναμονής, περιορίζοντας τα λειτουργικά έξοδα της διώρυγας και ενισχύοντας περαιτέρω τις πολιτικές ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
Πρόκειται για ένα λογισμικό με το οποίο θα σχεδιάζονται οι απαραίτητες λειτουργίες που πρέπει να γίνουν στη διώρυγα με πιο αποδοτικό τρόπο, κατανέμοντας πιο αποτελεσματικά τους απαιτούμενους πόρους για την εξασφάλιση υψηλής απόδοσης στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Το νέο σύστημα πρόκειται να τεθεί πλήρως σε εφαρμογή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ η μονάδα του συστήματος που θα διαχειρίζεται τα δρομολόγια των διερχομένων πλοίων αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.