Σε έσοδα ύψους $21 δις προσδοκά ο βραζιλιάνικος κολοσσός

Σε έσοδα ύψους $21 δις προσδοκά ο βραζιλιάνικος κολοσσός

127
Σε έσοδα ύψους $21 δις προσδοκά ο βραζιλιάνικος κολοσσός

Όπως ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου της, η πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras προχωρά, έπειτα και από την έγκριση των δικαστικών αρχών της Βραζιλίας, σε εκποίηση περιουσιακών της στοιχείων.
Η βραζιλιάνικη εταιρεία ελπίζει ότι μέσα από το πρόγραμμα εκποίησης θα λάβει έσοδα ύψους $21 δις. Μετά την έγκριση των δικαστικών αρχών, δίνεται η δυνατότητα στην Petrobras να ολοκληρώσει την πώληση του μεριδίου συμμετοχής της στα πετρελαϊκά κοιτάσματα των Baúna και Tartaruga Verde καθώς και του Saint Malo στον Κόλπο του Μεξικού.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας είχε ανακοινώσει πως θα περιορίσει τα επενδυτικά της σχέδια και πως θα προχωρήσει σε ένα επιθετικό πλάνο εκποιήσεων μέχρι το 2021. Από την περασμένη χρονιά η Petrobras είχε ανακοινώσει πως γίνονται διαπραγματεύσεις, μεταξύ άλλων, για τη μερική πώληση των μετοχών της στον τομέα της διαχείρισης φυσικού αερίου στην εταιρεία Mitsui & Co με έδρα την Ιαπωνία και την πώληση της θυγατρικής της στην Χιλή στον όμιλο επενδύσεων Southern Cross.
Η εταιρεία είχε επίσης προχωρήσει στην επέκταση της συνεργασίας της με τη γαλλική Total Oil and Gas. Η Petrobras, η οποία κάποτε θεωρείτο η πιο επικερδής εταιρεία της Βραζιλίας, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες τα δύο τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου και της υποτίμησης του εθνικού νομίσματος της χώρας. Το 2015 η εταιρεία είχε καταγράψει ζημιές ύψους $11 δις, τις μεγαλύτερες στην ιστορία της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.