Η ιδέα του «connected ship» γίνεται πραγματικότητα

Η ιδέα του «connected ship» γίνεται πραγματικότητα

497
Η ιδέα του «connected ship» γίνεται πραγματικότητα

Η Satlink Satellite Communications Ltd, μέλος του Ομίλου Εταιριών Τοtotheo Group, παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα των δορυφορικών επικοινωνιών και τεχνικών υπηρεσιών, έχει εισέλθει σε μια νέα συμφωνία με τον Inmarsat (LSE: ISAT.L) για την ενσωμάτωση του Fleet Xpress στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της Satlink. Με τη συμφωνία αυτή, η Satlink θα φέρει περισσότερα από 1.500 πλοία στην υπηρεσία Fleet Xpress μέσα σε μια περίοδο πέντε ετών.

Η υπηρεσία Fleet Xpress, η οποία αποτελεί την εκδοχή του Global Xpress για τη ναυτιλία, θέτει νέα πρότυπα για τις θαλάσσιες παγκόσμιες επικοινωνίες με την καλή διαβίωση του πληρώματος και λειτουργική αποδοτικότητα του πλοίου να είναι στο επίκεντρό της. Η υπηρεσία, η οποία διευκολύνει τις καινοτόμες εφαρμογές «connected ship», προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα αξιόπιστης, υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικής συνδεσιμότητας και εξαιρετική απόδοση σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου, με συνεχή συνδεσιμότητα και εγγυημένη απόδοση.

Η Satlink είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της δορυφορικής επικοινωνίας και τεχνικών υπηρεσιών στον κλάδο της ναυτιλίας. Με βάση την Κύπρο, η Satlink προμηθεύει, εξυπηρετεί, ενσωματώνει και εγκαθιστά εξοπλισμό δορυφορικών επικοινωνιών σε πλοία. Το πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνει εμπορικούς στόλους, σκάφη αναψυχής, αλιευτικά σκάφη και υπεράκτιες πλατφόρμες.

Φωτο (Α-Δ) Σωκράτης Θεοδοσίου, Διευθύνων Σύμβουλος , Tototheo Group, Ronald Spithout, Πρόεδρος, Inmarsat Maritime και Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου , Διευθύνων Σύμβουλος, Tototheo Group
Φωτο (Α-Δ) Σωκράτης Θεοδοσίου, Διευθύνων Σύμβουλος , Tototheo Group, Ronald Spithout, Πρόεδρος, Inmarsat Maritime και Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου , Διευθύνων Σύμβουλος, Tototheo Group

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Ronald Spithout, Πρόεδρος της Inmarsat Maritime δήλωσε: «Η Satlink είναι ένας μακροχρόνιος συνεργάτης της Inmarsat Maritime και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που αυτή η σχέση ενισχύεται περαιτέρω με αυτή τη σημαντική συμφωνία».

«Βλέπουμε μια πρωτοφανή υιοθέτηση της υπηρεσίας Fleet Xpress από την έναρξή της το περασμένο έτος, και σε συνεργασία με τη Satlink, είμαστε σε θέση να επεκτείνουμε την παγκόσμια εμβέλειά μας και την εμπειρία μας στην αγορά. Το συνδεδεμένο πλοίο δεν είναι πλέον μια έννοια, αφού τώρα γρήγορα γίνεται πραγματικότητα. Με την κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο, υψηλής ταχύτητας ευρυζωνική συνδεσιμότητα και ένα ειδικά αφιερωμένο δίκτυο συνεργατών, μαζί φέρνουμε την επανάσταση στον κλάδο μας και παρέχουμε απτά οφέλη όσον αφορά τις επιδόσεις του πλοίου, αυξάνοντας τη λειτουργική αποδοτικότητα και βελτιώνοντας την ευημερία του πληρώματος».

Ο Σωκράτης Θεοδοσίου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Tototheo, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ενίσχυση της μακράς συνεργασίας μας με την Inmarsat με αυτή τη συμφωνία. Έχουμε μια παγκόσμια παρουσία και είμαστε στη βιομηχανία των θαλάσσιων δορυφορικών επικοινωνιών για πάνω από 30 χρόνια. Με αυτή τη στρατηγική συμμαχία προσβλέπουμε στη χρήση των καινοτόμων και αξιόπιστων δυνατοτήτων της υπηρεσίας Fleet Xpress για τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών μας σε σχέση με ευρυζωνική σύνδεση, και στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των πλοίων, τις αυξημένες πρόνοιες για το πλήρωμα καθώς και την εφαρμογή των διαφόρων εφαρμογών ‘connected ship’».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JEROME FAVRE

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.