Το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού με LNG είναι γεγονός

Το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού με LNG είναι γεγονός

146
Το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού με LNG είναι γεγονός

Οι εταιρείες ENGIE, Fluxys, Mitsubishi Corporation και NYK παρέλαβαν το πρώτο πλοίο στον κόσμο που χρησιμοποιεί ως καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και θα χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό άλλων πλοίων με LNG.

To πλοίο, που φέρει το όνομα ENGIE Zeebrugge, έχει μεταφορική ικανότητα 5.000 κυβικών μέτρων LNG και θα παρέχει καύσιμο LNG σε πλοία που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ευρώπη.

Ναυπηγήθηκε στα κορεάτικα ναυπηγεία Yeongdo της Hanjin Heavy Industries & Construction Co. Ltd. Οι δεξαμενές του πλοίου θα γεμίσουν με LNG στο ναυπηγείο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι με τελικό προορισμό το Zeebrugge,στο Βέλγιο, όπου θα αποτελεί το λιμένα-βάση του πλοίου.

Σημειώνεται, ότι η αγορά πετρέλευσης πλοίων εκτιμάται σε 250 εκατ. τόνους μαζούτ ετησίως. Η ευρωπαϊκή και διεθνής ναυτιλία εξακολουθεί, όμως, να προβληματίζεται κατά πόσο το LNG μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες μετά το 2020, που θα ισχύουν οι νέοι κανονισμοί για τα καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Φωτό: engie.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.