Ένα ακόμα πολυτελές «Mein Schiff» θα αποκτήσει σύντομα η TUI Cruises

Ένα ακόμα πολυτελές «Mein Schiff» θα αποκτήσει σύντομα η TUI Cruises

157
Ένα ακόμα πολυτελές «Mein Schiff» θα αποκτήσει σύντομα η TUI Cruises

Στα ναυπηγεία της Φινλανδίας Meyer Turku ξεκίνησε η κατασκευή ενός ακόμα κρουαζιερόπλοιου για την TUI Cruises, της γερμανικής θυγατρικής της Royal Caribbean Cruises Ltd., που θα αντικαταστήσει το «Mein Schiff 1».
Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα είναι σχεδόν είκοσι μέτρα μακρύτερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα πλοία της κατηγορίας «Mein Schiff», ενώ θα διαθέτει και επιπλέον 180 καμπίνες. Η χωρητικότητα του πλοίου θα φτάνει τους 111.500 τόνους, ενώ θα μπορεί να παρέχει φιλοξενία σε συνολικά 2.894 επιβάτες.
Να σημειωθεί ότι το νεοναυπηγηθέν «Mein Schiff 5» είναι 99.000 τόνων και μπορεί να μεταφέρει 2.500 επιβάτες.
Στόχος είναι το 2018 το υπό ναυπήγηση νέο κρουαζιερόπλοιο να αντικαταστήσει το υπάρχον «Mein Schiff 1», το οποίο ναυπηγήθηκε το 1996 ως «Celebrity Galaxy» για την Royal Caribbean, ενώ από το καλοκαίρι του 2009 εντάχθηκε στο στόλο της TUI Cruises.
Επίσης, ένα ακόμα καινούριο κρουαζιερόπλοιο θα αντικαταστήσει το 2019 το υπάρχον «Mein Schiff 2», το τέως «Celebrity Mercury» της Royal Caribbean, με έτος ναυπήγησης το 1997.
Και τα δύο πλοία που θα αποσυρθούν από το στόλο της TUI Cruises θα ενταχθούν στο δυναμικό της Thomson Cruises, που ανήκει στον όμιλο της TUI.

Φωτό: flickr.com/ JeanbaptisteM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.