Εξωστρέφεια και αλματώδης ανάπτυξη του Ιράν σε όλους τους κλάδους

Εξωστρέφεια και αλματώδης ανάπτυξη του Ιράν σε όλους τους κλάδους

187
Εξωστρέφεια και αλματώδης ανάπτυξη του Ιράν σε όλους τους κλάδους

Οι εξαγωγές οι οποίες δε σχετίζονται με την βιομηχανία πετρελαίου του Ιράν έχουν παρουσιάσει από τις 20 Μαρτίου 2016 αύξηση κατά 21% σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Οργανισμού Προώθησης Εμπορίου του Ιράν (ΤΡΟ).
Κατά την διάρκεια των τεσσάρων μηνών του τρέχοντος ιρανικού έτους, οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 7%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, ενώ η αξία των εξαγωγών (εκτός πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων όμως των συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου), κατά την περίοδο των τεσσάρων μηνών έφθασε τα $16.308.000.000.
Από την άλλη, οι εισαγωγές ανήλθαν σε $12.865.000.000, εξέλιξη που βελτίωσε το εμπορικό ισοζύγιο του Ιράν κατά 990%.
Το Ιράν έχει εντείνει τις προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να ενισχυθούν οι εξαγωγές αγαθών εκτός καυσίμων και επικουρεί με στρατηγικές κινήσεις τη μείωση της εξάρτησης της χώρας από τα έσοδα από το πετρέλαιο.
Η αρμόδια υπηρεσία στην Τεχεράνη, επίσης, κατέγραψε σημαντικότατη αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της εξωστρέφειας σε διάφορους σημαντικούς τομείς σε όλη την χώρα, όπως ο τουρισμός, η διαμετακόμιση και οι κατασκευές.

Φωτό: flickr.com/kartografia

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.