Νέος μεταφορικός χάρτης στην Ασία παρακάμπτει το Σουέζ

Νέος μεταφορικός χάρτης στην Ασία παρακάμπτει το Σουέζ

414
Νέος μεταφορικός χάρτης στην Ασία παρακάμπτει το Σουέζ

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας δήλωσε ότι η Τεχεράνη και η Μόσχα βρίσκονται σε συνομιλίες για την κατασκευή ενός εργοστασίου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), το οποίο θα βελτιώσει τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου προς το βόρειο Ιράν μέσω του Αζερμπαϊτζάν.
Η αύξηση των αναγκών για κατανάλωση υγροποιημένου φυσικού αερίου και των φορτίων που πρέπει να παραδοθούν από τη Ρωσία στις νέες αγορές στη νοτιοανατολική Ασία, αλλά και η μείωση του χρόνου και των εξόδων μεταφοράς τους μέσω του Σουέζ είναι στις απόλυτες προτεραιότητες της Μόσχας σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Αλεξάντρ Νόβακ στο Μπακού.
Το νέο εργοστάσιο και οι αποθηκευτικοί χώροι θα κατασκευασθούν πιθανώς στο νότιο Ιράν.
Η τριμερής συνάντηση κορυφής μεταξύ των προέδρων του Ιράν, της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού την περασμένη εβδομάδα θεωρήθηκε από διπλωματικούς και επιχειρηματικούς κύκλους ως επιτυχημένη, ενώ διαφαίνεται ότι στήθηκαν τα θεμέλια για σημαντικότατες συνεργασίες που θα αλλάξουν τον ενεργειακό και μεταφορικό χάρτη της Ασίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA /ABEDIN TAHERKENAREH

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.