Mνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής και χύτευσης μετάλλων στην Αραβική...

Mνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής και χύτευσης μετάλλων στην Αραβική Χερσόνησο

142
Mνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής και χύτευσης μετάλλων στην Αραβική Χερσόνησο

H Saudi Aramco ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την General Electric και την ιταλική εταιρία Cividale SpA για την κατασκευή υπερσύγχρονου και σημαντικότατου για την Αραβική Χερσόνησο εργοστασίου παραγωγής και χύτευσης μετάλλων.
Η νέα μονάδα, θα βρίσκεται στο Ras Al-Khair και θα εξυπηρετήσει σύμφωνα με ανακοίνωση τοπικών αρχών στα Σαουδαραβικά ΜΜΕ, τις βιομηχανίες της ναυτιλίας και ενέργειας της ευρύτερης περιοχής.
Στόχος των συντελεστών είναι να δημιουργηθεί μια αλυσίδα εφοδιασμού, η οποία θα ενισχύσει τις εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας και την οικονομική ανταγωνιστικότητά της σε νέους τομείς της βιομηχανίας και της ενεργείας. Το εργοστάσιο θα τεθεί σε λειτουργία το 2020, και θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασία.
Η νέα μονάδα θα περιλαμβάνει σιδηρουργείο και χυτήριο μετάλλων, υψηλής τεχνολογίας και είναι μέρος των σχεδίων της Aramco για την ανάπτυξη πολλών βιομηχανικών μονάδων στο Βασίλειο συμπεριλαμβανομένου έργων ναυτιλιακής σπουδαιότητας που θα αφορούν την κατασκευή, συντήρηση, επισκευή και επιθεώρηση εξεδρών ανοικτής θαλάσσης, βοηθητικών πλοίων μικρών αποστάσεων και δεξαμενόπλοιων.
Η νέα μονάδα θα υποστηρίξει επίσης το νέο Όραμα 2030 που έχει ανακοινώσει το Παλάτι για την ανάπτυξη των ορυχείων της χώρας, δημιουργώντας μια νέα παγκόσμια πηγή αγοράς για πρώτες ύλες και αναλώσιμα.
Στόχος του Vision 2030 είναι η προώθηση της οικονομικής και βιομηχανικής διαφοροποίησης στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και η ενίσχυση της τοπικής παραγωγής με την παράλληλη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η GE υποστηρίζει μεγαλεπήβολα έργα στο Βασίλειο με επενδύσεις αξίας 3 δις. δολαρίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.