Την αναστολή της λειτουργίας του ανακοίνωσε το Southampton Seafarers Centre

Την αναστολή της λειτουργίας του ανακοίνωσε το Southampton Seafarers Centre

255
Την αναστολή της λειτουργίας του ανακοίνωσε το Southampton Seafarers Centre

Μετά από 130 χρόνια συνεχούς λειτουργίας το Southampton Seafarers Centre ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του λόγω ανυπαρξίας εσόδων και μειωμένης συμμετοχής των ναυτικών. Το κέντρο το οποίο αποτέλεσε σημείο αναφοράς, ψυχαγωγίας αλλά και πρόνοιας για εκατοντάδες ναυτικούς στην καρδιά του βρετανικού λιμανιού, υποστηριζόταν εδώ και δεκαετίες από τοπικές θρησκευτικές οργανώσεις και ΜΚΟ. Ωστόσο η μείωση της κίνησης στο λιμένα, η χρήση του διαδικτύου στα πλοία αλλά και ο περιορισμός του χρόνου αναμονής των πλοίων στα λιμάνια οδήγησε σε σταδιακή ελάττωση του ενδιαφέροντος των ναυτικών για τις υπηρεσίες του κέντρου.
Ενδεικτικό είναι ότι στην τελευταία λειτουργία στο κέντρο μόνο ένας εν ενεργεία ναυτικός ήταν παρών ενώ όλοι οι υπόλοιποι ήταν συνταξιούχοι ναυτικοί και εθελοντές.
Οι 3 θρησκευτικές οργανώσεις που στήριζαν το Seafarers Centre  επεσήμαναν ότι η λειτουργία του απαιτούσε άνω των 100.000 στερλινών το μήνα ενώ οι 7 εργαζόμενοι πιθανώς να απολυθούν.
Ωστόσο ιερείς, εθελοντές και εκπρόσωποι των ΜΚΟ σχολίασαν στα βρετανικά ΜΜΕ ότι η νέα τάξη πραγμάτων θα τους οδηγήσει σε συχνότερες επισκέψεις στα πλοία και συχνότερη επαφή με τα πληρώματα στο χώρο εργασίας τους, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν σύνηθες. «Ήρθε ίσως η ώρα εμείς να πάμε στο ναυτικό και όχι να περιμένουμε το ναυτικό να έρθει σε εμάς» επεσήμανε ιερέας που ασχολείται με το κέντρο εδώ και αρκετά χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.