Η Αβάνα ο πιο δημοφιλής αεροπορικός προορισμός στις ΗΠΑ

Η Αβάνα ο πιο δημοφιλής αεροπορικός προορισμός στις ΗΠΑ

95
Η Αβάνα ο πιο δημοφιλής αεροπορικός προορισμός στις ΗΠΑ

Οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ επιδιώκουν απεγνωσμένα να συνδέσουν την Κούβα με τους αεροπορικούς κόμβους τους στις ΗΠΑ, ενώ η Αβάνα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ. Οι επικείμενες άδειες εκτέλεσης τακτικών δρομολογίων που θα εκχωρηθούν στο πλαίσιο της νέας διμερούς αεροπορικής σύμβασης ΗΠΑ- Κούβας αποτελούν το νέο μεγάλο στοίχημα των αμερικανικών αεροπορικών κολοσσών.
Τουλάχιστον οκτώ εταιρείες υπέβαλαν αιτήσεις στο υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ διευκρινίζοντας τις πτήσεις που θα επιθυμούσαν να εκτελέσουν. Η αρμόδια αρχή στην Ουάσιγκτον θα μελετήσει όλες τις προσφορές τους επόμενους μήνες και μετά την προσεκτική εξέταση των αιτήσεων αναμένεται να αναμένεται να ανακοινώσει την τελική επιλογή των εταιρειών που θα εκτελούν πτήσεις προς την Αβάνα αυτό το καλοκαίρι. Οι πτήσεις σε μικρότερες πόλεις, εάν δεν ανακύψουν διαφορές και τεράστια προσφορά πιθανώς, να εγκριθούν τον επόμενο μήνα.
Αν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα εξετάσει όλες τις αιτήσεις και θα προσδιορίσει τους τελικούς αερομεταφορείς που θα εκτελούν τις πτήσεις, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει επίσης να λάβουν έγκριση και από την αρμόδια αρχή πολιτικής αεροπορίας της Κούβας για την έκδοση της τελικής άδειας εκτέλεσης τακτικών πτήσεων προς και από τη χώρα.
Όλες οι πτήσεις που εκτελούνται μεταξύ των δύο χωρών είναι σήμερα charter. H νέα διακρατική πτήση επιτρέπει πλέον έως και 35 τακτικές πτήσεις την ημέρα από την Αβάνα προς την Κούβα (από 10-15 charter που εκτελούνται έως σήμερα) ενώ επιπλέον 80 πτήσεις θα επιτρέπονται και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της Κούβας από τις ΗΠΑ.
23567581_h39513832_wide-d2171c63a9c8d36428383bbeba36a7123ff6547b

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.