Νέα πλοία έρευνας και διάσωσης αποκτά η Ρωσία από τα ναυπηγεία Nordic...

Νέα πλοία έρευνας και διάσωσης αποκτά η Ρωσία από τα ναυπηγεία Nordic Yards

199
Νέα πλοία έρευνας και διάσωσης αποκτά η Ρωσία από τα ναυπηγεία Nordic Yards

Τα ναυπηγεία Nordic Yards παρέδωσαν πρόσφατα στο Ρωσικό υπουργείο Μεταφορών δύο πλοία διάσωσης, που είχαν αναλάβει να κατασκευάσουν, και τα οποία φέρουν το όνομα «Murman» και «Beringov Proliv». Το «Murman» έχει ήδη φτάσει στον ρωσικό λιμένα του Μουρμάνσκ, στον Αρκτικό Ωκεανό, ο οποίος θα αποτελεί την βάση του, ενώ το «Beringov Proliv» έφτασε στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ.
Τα δύο πλοία θα χρησιμοποιηθούν από την Rosmorrechflot (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τις Θαλάσσιες και Ποτάμιες Μεταφορές της Ρωσίας) σε αποστολές περιπολίας, έρευνας και διάσωσης στο επονομαζόμενο Βορειοανατολικό Πέρασμα, κατά μήκος των ακτών της Σιβηρίας μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Τα δύο πανομοιότυπα πλοία έρευνας και διάσωσης, το «Μurman» και το «Beringov Proliv», είχαν παραγγελθεί από το Ρωσικό υπουργείο Μεταφορών το 2012 στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού προγράμματος της χώρας με την ονομασία «Ανάπτυξη του Συστήματος Μεταφορών της Ρωσίας (2010-2015)».
Τα δύο πλοία έχουν μήκος 87,75 και πλάτος 18,50 μέτρα, μέγιστο βύθισμα 6,5 μέτρα και μπορούν να σπάσουν πάγο πάχους έως και ένα μέτρο, ενώ μπορούν να αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 1,5 κόμβου. Επιπλέον και τα δύο πλοία θα μπορούν να φιλοξενήσουν πλήρωμα 38 ατόμων, ενώ θα διαθέτουν και ένα ελικοδρόμιο στην πλώρη.
Χάρη στον υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό τους και τη νοσοκομειακή υποδομή τους, τα πλοία Μurman» και «Beringov Proliv», θα είναι σε θέση να εξασφαλίσουν άρτιες συνθήκες ιατρικής περίθαλψης όσων ατόμων διασώζουν κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης που θα διενεργούν, ακόμα και κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες.
Πέραν όμως της διάσωσης τα δύο πλοία θα εκτελούν και επιστημονικές έρευνες στην περιοχή του Αρκτικού Ωκεανού, με έμφαση στη μελέτη του θαλάσσιου πυθμένα.

Φωτό: http://www.nordicyards.com/news-and-press.html#fotos-grafiken-logos

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.