Αίσιο τέλος για την κρίση στα λιμάνια της Αμερικής

Αίσιο τέλος για την κρίση στα λιμάνια της Αμερικής

109
Αίσιο τέλος για την κρίση στα λιμάνια της Αμερικής

Αίσιο τέλος είχε η κρίση στα λιμάνια της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, όπου έπειτα από εννέα μήνες διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ναυτιλιακές εταιρείες και το σωματείο των ναυτεργατών, τα δύο μέρη κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία. Η διαμάχη είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση φορτίων σε είκοσι εννέα λιμάνια της αμερικανικής Δυτικής Ακτής, διαταράσσοντας το εμπόριο με την Ασία.

Η συμφωνία επετεύχθη χάρη στην παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Thomas Perez και προβλέπει την υπογραφή 5ετούς σύμβασης για 20.000 λιμενεργάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος αποκάλεσε τη συμφωνία «μεγάλη ανακούφιση» για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Περαιτέρω, ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ανέφερε πως «θα πρέπει οι λιμενεργάτες και οι εταιρείες να συνεργαστούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καθυστερήσεις και τη συμφόρηση που έχει προκληθεί στα λιμάνια».

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με προβλέψεις του Gene Seroka, στέλεχος του λιμανιού του Los Angeles, εκτιμάται πως θα χρειαστούν τρείς ολόκληροι μήνες προκειμένου να επανέλθουν οι εργασίες στα λιμάνια σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.