Απελευθερώθηκαν οι όμηροι ναυτικοί του KALAMOS

Απελευθερώθηκαν οι όμηροι ναυτικοί του KALAMOS

1015
Απελευθερώθηκαν οι όμηροι ναυτικοί του KALAMOS

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των τριών ναυτικών, μελών του πληρώματος του πλοίου τύπου VLCC KALAMOS,  οι οποίοι είχαν απαχθεί στις 3 Φεβρουαρίου, από νιγηριανή εγκληματική οργάνωση.

Οι τρείς ναυτικοί, δύο Έλληνες και ένας Πακιστανός, νοσηλεύονται σύμφωνα με πληροφορίες σε νοσοκομείο στη Νιγηρία, όπου δέχονται την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Μετά από τη γνωμάτευση των ιατρών, θα αποφασιστεί ο επαναπατρισμός των ναυτικών, ενώ θα τους δοθεί περαιτέρω υποστήριξη, προκειμένου να ξεπεράσουν την τραυματική εμπειρία που βίωσαν.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Aeolos Management, αποφάσισε να μη δώσει στη δημοσιότητα καμία πληροφορία σχετικά με την απαγωγή και τον επαναπατρισμό των ναυτικών. Παράλληλα, η εταιρεία εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τις αρμόδιες αρχές και όλα τα μέρη που συνέβαλλαν στην επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η πειρατική επίθεση κατά του πλοίου KALAMOS, στις 3 Φεβρουαρίου, στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα υποπλοίαρχο του πλοίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.