Η Ρωσία επιδιώκει τη χρήση κυπριακών λιμένων και αεροδρομίων

Η Ρωσία επιδιώκει τη χρήση κυπριακών λιμένων και αεροδρομίων

66
Η Ρωσία επιδιώκει τη χρήση κυπριακών λιμένων και αεροδρομίων

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται Μόσχα και Λευκωσία αναφορικά με την επιθυμία της Ρωσίας να χρησιμοποιεί τα κυπριακά λιμάνια και τα αεροδρόμια.

Ειδικότερα, εάν επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη, το ρωσικό πολεμικό ναυτικό και η ρωσική πολεμική αεροπορία θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Κύπρου κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικών επιχειρήσεων και έκτακτων αναγκών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος πρόκειται να επισκεφτεί τη Ρωσία, οι δύο χώρες ανανέωσαν τη διμερή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, ενώ ανεπιβεβαίωτες παραμένουν ακόμη οι πληροφορίες, που θέλουν τη Ρωσία να επιδιώκει την εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων στο νησί της Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι όροι «ανθρωπιστική επιχείρηση» και «έκτακτη ανάγκη» είναι αρκετά ασαφείς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα εξαιρετικά ευρύ πλαίσιο, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά αναφορικά με τις προθέσεις της Ρωσίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.