«Στον πάγο» η πώληση της HMM

«Στον πάγο» η πώληση της HMM

118
«Στον πάγο» η πώληση της HMM

«Στον πάγο» μπαίνουν οι όποιες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της HMM μετά τις ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου στον όμιλο Harim.

Τα λόγια του υπουργού Ωκεανών της Νότιας Κορέας Kang Do-hyung σε πρόσφατο συνέδριο είναι χαρακτηριστικά: «Δεν σκοπεύουμε να επανεκκινήσουμε τις διαδικασίες πώλησης της HMM προσώρας».

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας υποχώρησε κατά 0,35% την Παρασκευή 8 Μαρτίου μετά την τοποθέτηση του υπουργού. Η Harim σε συνεργασία με την κορεατική ιδιωτική επενδυτική εταιρεία JKL Partners είχαν επιλεγεί ως ο πλειοδότης για την απόκτηση του 58% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έναντι $4,9 δισ. Οι διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας κόλλησαν σε θέματα ελέγχου της διοίκησης, εκπροσώπησης στο διοικητικό συμβούλιο και στα σχέδια της κυβέρνησης να πουλήσει το εναπομείναν μερίδιο της στη ναυτιλιακή εταιρεία.

Οι μεγαλομέτοχοι της HMM, οι κρατικές Korea Development Bank (KDB) και Korea Ocean Business Corporation αναζητούσαν εδώ και χρόνια την επιστροφή της ναυτιλιακής εταιρείας σε ιδιωτικά χέρια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.