Το ναυτικό επάγγελμα, ουσιώδες για την παγκόσμια κοινότητα

    99
    Το ναυτικό επάγγελμα, ουσιώδες για την παγκόσμια κοινότητα

    Για τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ερυθρά Θάλασσα τις προηγούμενες ημέρες τοποθετήθηκε ο γενικός γραμματέας και CEO της BIMCO, κ. David Loosley, στο πλαίσιο του Brussels Conference on Wellbeing of Seafarers. Ο κ. David Loosley εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τις οικογένειες των τριών ναυτικών που έχασαν τη ζωή τους στην Ερυθρά Θάλασσα και δήλωσε πως τα τραγικά αυτά γεγονότα αποτελούν «υπενθύμιση» των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί.

    Ο CEO και γενικός γραμματέας της BIMCO αναφέρθηκε στη ζωτική σημασία του ναυτικού επαγγέλματος για την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, κάνοντας αναδρομή στην περίοδο της πανδημικής κρίσης. Ο κ. David Loosley τόνισε τις προσπάθειες της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας να χαρακτηριστούν οι ναυτικοί ως «essentials workers», κάτι που επετεύχθη στα τέλη του 2020 με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2022, 66 κράτη έχουν αναγνωρίσει τους ναυτικούς ως εργαζόμενους πρώτης γραμμής.

    Τέλος, ο κ. Loosley επισήμανε ότι το ναυτικό επάγγελμα είναι ουσιώδες για την παγκόσμια κοινότητα.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.