Στο αμερικανικό στόχαστρο μία ακόμα ασιατική εταιρεία τακτικών γραμμών

Στο αμερικανικό στόχαστρο μία ακόμα ασιατική εταιρεία τακτικών γραμμών

57
Στο αμερικανικό στόχαστρο μία ακόμα ασιατική εταιρεία τακτικών γραμμών

Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή Επιτροπή (FMC), η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διασφάλιση ενός αξιόπιστου και ανταγωνιστικού συστήματος μεταφορών, πρόσθεσε τη Hede (Hong Kong) International Shipping Limited στην Controlled Carrier List.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος περιλαμβάνει μεταφορείς που δραστηριοποιούνται, μεταξύ άλλων, και σε γραμμές των ΗΠΑ και ελέγχονται από ξένες κυβερνήσεις. Μια εταιρεία βρίσκεται υπό κυβερνητικό έλεγχο εάν διαπιστωθεί ότι η κυβέρνηση κατέχει ή ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών ή εάν έχει το δικαίωμα να διορίζει ή να απορρίπτει τον διορισμό της πλειοψηφίας των διευθυντών ή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Στόχος της FMC είναι να διασφαλίσει ότι ελεγχόμενοι μεταφορείς δεν εκμεταλλεύονται κρατικά μέτρα εις βάρος των ανταγωνιστών τους και συνεπώς διατηρείται ένα λογικό και δίκαιο σύστημα ναύλων για τις θαλάσσιες μεταφορές. Ο κατάλογος επικαιροποιήθηκε, επίσης, για να εξαιρέσει την COSCO Shipping Lines (Europe) GmbH, μια κίνηση που αντικατοπτρίζει ότι η εταιρεία έχει σταματήσει τις δραστηριότητές της στις εμπορικές συναλλαγές των ΗΠΑ. Ωστόσο, άλλες συνδεδεμένες με την COSCO εταιρείες εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στον κατάλογο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.