Παραλαβή Capesize πλοίου από την Anglo American

Παραλαβή Capesize πλοίου από την Anglo American

103
Παραλαβή Capesize πλοίου από την Anglo American

Την παραλαβή του τελευταίου από τα δέκα υπό ναύλωση Capesizes διπλού καυσίμου LNG ανακοίνωσε πρόσφατα ο μεταλλευτικός κολοσσός Anglo American. Το παρθενικό ταξίδι του «Ubuntu Liberty» από την Κίνα προς τον κόλπο Saldanha της Νότιας Αφρικής, για να παραλάβει φορτίο σιδηρομεταλλεύματος υψηλής ποιότητας, θα σηματοδοτήσει την επιτυχή και έγκαιρη παράδοση και των 10 πλοίων που κατασκευάστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια από τη Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co. Ltd.

Ο στόλος της σειράς Ubuntu αποτελεί βασικό πυλώνα της φιλοδοξίας της Anglo American να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα από τις θαλάσσιες μεταφορές φορτίων της μέχρι το 2040. Την ίδια ώρα, η Anglo American έχει ως στόχο την πλήρη απανθρακοποίηση των ορυχείων που διαχειρίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πλοίο της σειράς Ubuntu φόρτωσε το πρώτο του φορτίο στις αρχές του 2023. Έκτοτε, ο στόλος έχει μεταφέρει 6,4 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλεύματος και χαλυβουργικού άνθρακα, ενώ τουλάχιστον 30 φορές έχει προμηθευτεί LNG σε στρατηγικούς κόμβους ανεφοδιασμού, όπως η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη.

Φωτό: Ubuntu Equality (Anglo American)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.