«Σφιχταγκαλιασμένες» QatarEnergy και Nakilat για 25 LNG carriers

«Σφιχταγκαλιασμένες» QatarEnergy και Nakilat για 25 LNG carriers

112
«Σφιχταγκαλιασμένες» QatarEnergy και Nakilat για 25 LNG carriers

Το Κατάρ συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες να καταστεί ξανά κορυφαίος εξαγωγέας LNG στις διεθνείς αγορές. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η νέα συμφωνία μεταξύ του ενεργειακού κολοσσού QatarEnergy και της Nakilat.

Πιο συγκεκριμένα, η Nakilat επελέγη από την QatarEnergy να γίνει η διαχειρίστρια εταιρεία 25 νεότευκτων LNG carriers, ναυλώνοντάς τα σε εταιρείες που σχετίζονται με τον ενεργειακό κολοσσό, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Nakilat σε ανακοίνωσή της.

Επισημαίνεται ότι τα νεότευκτα LNG carriers θα είναι μεταφορικής ικανότητας 174.000 κ.μ. και έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν σε νοτιοκορεατικά ναυπηγεία, στο πλαίσιο του φιλόδοξου σχεδίου της QatarEnergy να επεκτείνει τον στόλο της.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το 2022 η QatarEnergy υπέγραψε μια σειρά συμφωνιών για τη μακροπρόθεσμη ναύλωση και λειτουργία 60 LNG carriers, ενέργεια που εντάσσεται στα μεγαλεπήβολα σχέδια του Κατάρ «North Field East and North Field South Expansion Project».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.