Αύξηση των εισαγωγών άνθρακα της Κίνας από Ινδονησία και Αυστραλία

Αύξηση των εισαγωγών άνθρακα της Κίνας από Ινδονησία και Αυστραλία

30
Αύξηση των εισαγωγών άνθρακα της Κίνας από Ινδονησία και Αυστραλία

Άνοδο κατέγραψαν σε μηνιαία βάση οι κινεζικές εισαγωγές άνθρακα τον Νοέμβριο τόσο από την Ινδονησία όσο και από την Αυστραλία, καθώς τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής χτίζουν αποθέματα για το επόμενο διάστημα.

Οι εισαγωγές από την Ινδονησία αυξήθηκαν κατά 16% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ αντίστοιχα οι αυστραλιανές ροές αυξήθηκαν κατά 30% το ίδιο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως, οι αφίξεις ρωσικού άνθρακα υποχώρησαν περαιτέρω σε 7,32 εκατ. τόνους τον περασμένο μήνα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, έναντι 7,64 εκατ. τόνων τον Οκτώβριο. Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι εξαγωγές άνθρακα της Μογγολίας στην Κίνα, καθώς από τους 5 εκατ. τόνους τον Οκτώβριο έφτασαν στους 7,89 εκατ. τόνους τον Νοέμβριο. Κύκλοι της αγοράς τονίζουν, ωστόσο, ότι οι ροές από το περίκλειστο κράτος θα μειωθούν ενόψει, καθώς οι χιονοπτώσεις έχουν παραλύσει το οδικό δίκτυο μεταφορών.

Στο σύνολό τους οι κινεζικές εισαγωγές άνθρακα κατέγραψαν άνοδο 35% τον περασμένο Νοέμβριο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, αγγίζοντας τους 43,51 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.