Αποθήκευση CO₂: Στα ύδατα στρέφεται η Νότια Κορέα

Αποθήκευση CO₂: Στα ύδατα στρέφεται η Νότια Κορέα

85
Αποθήκευση CO₂: Στα ύδατα στρέφεται η Νότια Κορέα

Με τις προοπτικές της βιομηχανίας δέσμευσης και αποθήκευσης CΟ₂ να φαντάζουν ιδιαίτερα δυναμικές, η Νότια Κορέα βρίσκεται σε αναζήτηση θαλάσσιων περιοχών που πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την αποθήκευση CO₂.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Νότιας Κορέας KNOC θα εξερευνήσει τις θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Κορεατική Χερσόνησο, με στόχο την υποθαλάσσια αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα.

Η εν λόγω φιλοδοξία εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Νότιας Κορέας με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας δέσμευσης και αποθήκευσης CO₂. Με ορίζοντα το 2030, η Νότια Κορέα στοχεύει σε ετήσια μείωση των εκπομπών κατά 4,8 εκατ. τόνους. Με ορίζοντα το 2050, και με γνώμονα την ανθρακική ουδετερότητα, η Νότια Κορέα χρειάζεται υποδομές συνολικής αποθήκευσης ενός δισεκατομμυρίου τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.