ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Φως στον ορίζοντα για το εμπόριο πετρελαίου;

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Φως στον ορίζοντα για το εμπόριο πετρελαίου;

73
ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Φως στον ορίζοντα για το εμπόριο πετρελαίου;

Άνοδο σημείωσαν τα futures πετρελαίου τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, καθώς αναπτερώνονται οι ελπίδες για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας που θα ανοίξει τον δρόμο για χαλάρωση των κυρώσεων στις εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας.

Την ίδια ώρα traders επιμένουν ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην προμήθεια πετρελαίου τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας θα επιστρέψουν σε πολιτικές διαπραγματεύσεις αυτή την εβδομάδα μετά από σχεδόν ένα χρόνο, σύμφωνα με το Reuters, ενώ πηγές αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία για τη χαλάρωση των κυρώσεων στην πετρελαϊκή βιομηχανία της Βενεζουέλας με την προϋπόθεση της διεξαγωγής προεδρικών εκλογών στη χώρα της Λατινικής Αμερικής το επόμενο έτος με πλήρη διαφάνεια.

Αναλυτές τονίζουν ότι η ενδεχόμενη συμφωνία θα ενισχύσει την παραγωγή της Βενεζουέλας, ωστόσο ο κλάδος απαιτεί μεγάλης κλίμακας επενδύσεις για να επιστρέψει η παραγωγή στα επίπεδα προ δεκαετίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.