Το βλέμμα της CMA CGM στα ανατολικά των ΗΠΑ

Το βλέμμα της CMA CGM στα ανατολικά των ΗΠΑ

71
Το βλέμμα της CMA CGM στα ανατολικά των ΗΠΑ

O γαλλικός όμιλος CMA CGM αποκάλυψε τα επιχειρηματικά και επενδυτικά πλάνα του για τους τερματικούς στα λιμάνια Bayonne και Νέας Υόρκης, τους οποίους απέκτησε στα τέλη του 2022 από την Global Container Terminals (GCT).

Με άμεση ισχύ, οι δύο τερματικοί θα μετονομαστούν σε «Port Liberty New York» και «Port Liberty Bayonne», με τον γαλλικό κολοσσό να διοχετεύει $600 εκατ. για την αναβάθμιση των δύο εγκαταστάσεων μέσω της ενσωμάτωσης προηγμένων τεχνολογιών. Η επένδυση αυτή θα δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας, θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη και θα αυξήσει τη συνδυασμένη διαχειριστική ικανότητα του Port Liberty κατά 80%.

Σε συνεργασία με την πολιτεία της Νέας Υόρκης και την πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, η επένδυση θα συμβάλει επίσης στην άμεση πρόσβαση σε σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα πέριξ των τερματικών, ενισχύοντας τις προσπάθειες του Port Liberty για μείωση των εκπομπών άνθρακα, μέσω της μείωσης του αριθμού των φορτηγών που απαιτούνται για τη μεταφορά εμπορευμάτων στην αμερικανική ενδοχώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.