M/V YANNIS PITTAS: Το νέο bulk carrier της EuroDry

M/V YANNIS PITTAS: Το νέο bulk carrier της EuroDry

738
M/V YANNIS PITTAS: Το νέο bulk carrier της EuroDry

Την ενίσχυση του στόλου της με ένα ακόμα Ultramax bulk carrier ανακοίνωσε η εισηγμένη στον Nasdaq EuroDry Ltd.

Η εταιρεία παρέλαβε το «M/V YANNIS PITTAS» (ex-GALILEO), το οποίο κατασκευάστηκε το 2014 και αποτελεί το πρώτο από τα τρία bulk carriers που συμφώνησε πρόσφατα να αγοράσει. H εταιρεία έχει συνάψει δάνειο $10,5 εκατ. με την Eurobank S.A. για τη μερική χρηματοδότηση της εξαγοράς. Το πλοίο είναι χρονοναυλωμένο έως τον Δεκέμβριο έναντι $12.500/ημέρα.

Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EuroDry, ανέφερε: «Θεωρούμε ότι η εξαγορά των τριών πλοίων πραγματοποιήθηκε την κατάλληλη στιγμή και, παρά τις πρόσφατες αυξημένες γεωπολιτικές αβεβαιότητες, θα συνεισφέρουν σημαντικά στο EBITDA μας, προς όφελος των μετόχων μας, που παραμένουν στο επίκεντρο της στρατηγικής μας. Παράλληλα με τις παραπάνω εξαγορές, συνεχίζουμε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, καθώς πιστεύουμε ότι η επένδυση στις μετοχές μας με σημαντική έκπτωση στην καθαρή αξία του ενεργητικού μας (“NAV”) αποτελεί μια πολύ ελκυστική ευκαιρία για τους μετόχους μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.