Σε πάνω από 330 πλοία της Maersk το σύστημα Starlink

Σε πάνω από 330 πλοία της Maersk το σύστημα Starlink

283
Σε πάνω από 330 πλοία της Maersk το σύστημα Starlink

Ολοένα και βαθύτερα εισέρχεται η ναυτιλία στο χαρτοφυλάκιο πελατών της SpaceX με επικεφαλής τον Ίλον Μασκ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κολοσσός των τακτικών γραμμών Maersk θα εγκαταστήσει το σύστημα Starlink σε περισσότερα από 330 ιδιόκτητα πλοία που διαχειρίζεται.

Ειδικότερα, η συμφωνία αυτή αντανακλά την ικανοποίηση της Maersk από την πιλοτική δοκιμή του συστήματος που πραγματοποίησε σε τριάντα πλοία της, η οποία έλαβε διθυραμβικά σχόλια από τους ναυτικούς της.

«Η σύνδεση υψηλών ταχυτήτων θα επιτρέψει στους συναδέλφους μας που βρίσκονται εν πλω να παραμένουν συνδεδεμένοι με τους δικούς τους ενώ ταξιδεύουν», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Leonardo Sonzio, Head of Fleet Management and Technology της A.P. Moller-Maersk.

Παράλληλα, το Starlink και οι ταχύτητες που φέρνει στα πλοία προσφέρουν οφέλη ψηφιοποίησης. Ενδεικτικά, θα επιτρέψει στη Maersk να βελτιώσει την επιθεώρηση σε πλοία της, αλλά και την απομακρυσμένη υποστήριξη που μπορεί να προσφέρει σε αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Maersk δεν συνιστά τον πρώτο κολοσσό των τακτικών γραμμών που εγκαθιστά το σύστημα Starlink σε ολόκληρο τον ιδιόκτητο στόλο του. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Hapag-Lloyd γνωστοποίησε ότι το σύστημα Starlink θα εγκατασταθεί σε ολόκληρο τον στόλο της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.