Έκτο mega containership για την OOCL

Έκτο mega containership για την OOCL

77
Έκτο mega containership για την OOCL

Σε ολοένα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στρέφονται οι κολοσσοί των τακτικών γραμμών, με ενδεικτικό παράδειγμα την Orient Overseas Container Line (OOCL), η οποία γνωστοποίησε την παράδοση και την τελετή ονοματοδοσίας του «OOCL Gdynia».

IMG_20231013_205341

Το εν λόγω πλοίο είναι το έκτο από μια σειρά 12 νεότευκτων πλοίων της εταιρείας, των οποίων η μεταφορική ικανότητα ξεπερνά τα 24.000 TEUs. Το «OOCL Gdynia» διαθέτει μεταφορική ικανότητα 24.188 TEUs και έχει κατασκευαστεί στο Dalian της Κίνας από την COSCO.

20_51_21_OOCL_Gdynia_2

Ο κ. Teddy Fung, Director of Trades της OOCL, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εξοπλισμένα με σύγχρονες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά που τα καθιστούν πράσινα, η σειρά νέων πλοίων θα αναβαθμίσει σταδιακά τον στόλο της OOCL».

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το «OOCL Gdynia» θα προσεγγίζει και τον λιμένα του Πειραιά. Το γεγονός αυτό συνιστά απόδειξη της ικανότητας του λιμένα να διαχειριστεί containerships-μεγαθήρια. Μάλιστα δεν είναι το μοναδικό containership τέτοιου μεγέθους που προσεγγίζει τον λιμένα. Άλλωστε, όπως και τα υπόλοιπα αδελφά του πλοία ‒και ενδεικτικά τα «OOCL Spain» και «OOCL Piraeus», το «ΟOCL Gdynia» θα προσεγγίζει τον Πειραιά μετά τη Σιγκαπούρη και πριν από το Αμβούργο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.