Loading: News Submenu
Loading: NX Submenu
Loading: Shop Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

OOCL PIRAEUS: Ένα από τα μεγαλύτερα containerships παγκοσμίως στο λιμάνι του Πειραιά

OOCL PIRAEUS: Ένα από τα μεγαλύτερα containerships παγκοσμίως στο λιμάνι του Πειραιά

Εισαγωγικό κείμενο

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στον Πειραιά με αφορμή το παρθενικό ταξίδι του νεότευκτου containership «OOCL Piraeus» της Orient Overseas Container Line Ltd στο μεγάλο λιμάνι της Χώρας. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και εκπρόσωποι της OOCL, τιμώντας την ιδιαίτερη αυτή περίσταση για τον Πειραιά και τη ναυτιλία.

Picture 12

Ειδικότερα, η ονομασία του νεότευκτου «OOCL Piraeus» αντικατοπτρίζει τόσο τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Πειραιάς ως κόμβος των διεθνών εμπορευματικών μεταφορών. λειτουργώντας ως γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, όσο και την 2.500 χρόνων ιστορία του λιμένα. Την ιδία στιγμή, αποτελεί μια επιβράβευση της αναπτυξιακής πορείας του λιμένα του Πειραιά.

Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί την ισχυρή συνεργασία της εταιρείας με την PCT (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά) καθώς και τη δέσμευση της OOCL στην ελληνική αγορά για πράσινη ναυτιλία. Για το λόγο αυτό, το πλοίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω της χρήση φιλικών προς το περιβάλλον και έξυπνων τεχνολογιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων αυτής της κλίμακας αποτελούν τεράστιες επενδύσεις και αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη της OOCL στην ευημερία και την ανθεκτικότητα του παγκόσμιου εμπορίου και ιδιαίτερα των εμπορικών γραμμών Ανατολής – Δύσης.

«Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε ένα από τα μεγαλύτερα containerships του κόσμου και που το νεότευκτο φέρει το όνομα του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Zhang Anming, Managing Director της PCT. Επιπλέον, υπογράμμισε τον σεβασμό μεταξύ των δύο λαών και επεσήμανε ότι διαρκή προτεραιότητα αποτελεί η κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

O κ. Dean Russel, Third Party Agents Manager OOCL Regional Office (UK) στο χαιρετισμό του ανέφερε «είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σε μια λαμπρή τελετή που σηματοδοτεί τον ισχυρό δεσμό μεταξύ της PCT και της OCCL. Το OCCL Piraeus και οι 11 αδερφές της αποτελούν ένα ισχυρό παράδειγμα της δέσμευσης της OCCL για πράσινη ναυτιλία».

Το εντυπωσιακό OOCL PIRAEUS με μια ματιά

Με μεταφορική ικανότητα 24.188 TEUs, μήκος 399,9 μ. και πλάτος 61,30 μ., το OOCL PIRAEUS αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλοία κοντέινερ στον κόσμο. Το νεόδμητο πλοίο ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία και είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα ευφυή συστήματα και αναβαθμισμένο – φιλικό στο περιβάλλον – σχεδιασμό, όπως οι γραμμές χαμηλής αντίστασης και η εξοικονόμηση ενέργειας με βολβοειδή πλώρη.

Το OOCL PIRAEUS έχει ενταχθεί από τον Ιούνιο στη γραμμή LL3 της OOCL προσεγγίζοντας 13 λιμάνια σε μια κυκλική διαδρομή διάρκειας 84 ημερών η οποία ενώνει τη Νοτιοανατολική Ασία με τη Βορειοδυτική Ευρώπη. Είναι το δεύτερο πλοίο, μετά το OOCL SPAIN που είχε προσεγγίσει τον Πειραιά τον φετινό Απρίλιο, μιας σειράς mega container πλοίων τα οποία ναυπηγεί στην Κίνα κατά παραγγελία της OOCL η Dalian COSCO KHI Ship Engineering Co. Ltd. (DACKS).

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024