Bulk carriers-μεγαθήρια κατανάλωσης αμμωνίας, η επιλογή της Eastern Pacific

Bulk carriers-μεγαθήρια κατανάλωσης αμμωνίας, η επιλογή της Eastern Pacific

125
Bulk carriers-μεγαθήρια κατανάλωσης αμμωνίας, η επιλογή της Eastern Pacific

Το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο τα τελευταία έτη για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και αφορά το καύσιμο και τις τεχνολογίες που θα υιοθετηθούν στο μέλλον. Παρότι το εν λόγω ερώτημα δεν έχει απαντηθεί, οι ναυτιλιακές εταιρείες λαμβάνουν πρωτοβουλίες με στόχο τη μείωση του ανθρακικού τους αποτυπώματος.

Ειδικότερα, πρόσφατη έκθεση της Advanced Shipping & Trading σημειώνει ότι η εταιρεία Eastern Pacific προχώρησε σε παραγγελία τριών bulk carriers χωρητικότητας 210.000 dwt, τα οποία θα διαθέτουν μηχανές διπλού καυσίμου, κατανάλωσης και αμμωνίας. Τα συγκεκριμένα Newcastlemaxes θα ναυπηγηθούν στην Κίνα έναντι $80 εκατ. έκαστο, ενώ η Eastern Pacific διατηρεί το δικαίωμα επιλογής να ναυπηγήσει επιπλέον τρία πλοία ίδιων προδιαγραφών.

H Eastern Pacific Shipping και οι συνδεδεμένες με εκείνη εταιρείες διαχειρίζονται αθροιστικά έναν διαφοροποιημένο στόλο που αριθμεί 36 bulk carriers, 63 containerships, 73 δεξαμενόπλοια, 14 μεταφοράς πετροχημικών, 41 gas carriers και 18 car carriers. Τα 74 από τα πλοία αυτά είναι διπλού καυσίμου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Allied, η Eastern Pacific προχώρησε στην παραγγελία δύο VLGCs μεταφορικής ικανότητας 88.000 κ.μ., τα οποία θα ναυπηγηθούν στη Νότια Κορέα. Καθένα από τα δύο πλοία θα έχει κόστος περίπου ίσο με $110 εκατ. ενώ η παράδοσή τους εκτιμάται να λάβει χώρα το 2027. Αξίζει να σημειωθεί ότι και για τα δύο πλοία θα διαθέτουν μηχανές διπλού καυσίμου, κατανάλωσης και LPG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.