Πότε θα ανακάμψουν οι λιμένες της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ;

Πότε θα ανακάμψουν οι λιμένες της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ;

40
Πότε θα ανακάμψουν οι λιμένες της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ;

Ο διακινούμενος όγκος εμπορευματοκιβωτίων των λιμένων του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς εξακολουθεί να είναι μειωμένος σε σύγκριση με εκείνον που είχε καταγραφεί πριν από την πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Drewry, τα εμπορευματοκιβώτια που εκφορτώθηκαν στα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 26%, στα 635.000 TEUs, από 861.000 TEUs τον Ιούλιο του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιούλιος αποτελεί τον δωδέκατο συνεχή μήνα που σημειώνεται μείωση σε ετήσια βάση, η οποία ήταν αναμενόμενη, δεδομένης της αύξησης που σημείωσαν οι εισαγωγές την περίοδο της πανδημίας. Ωστόσο, η επιστροφή σε φυσιολογικά επίπεδα διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο.

Επιπλέον, για τους πρώτους επτά μήνες του 2023, έχει καταγραφεί μείωση της τάξης του 20% στον όγκο εμπορευματοκιβωτίων που διακινήθηκε από τους εν λόγω λιμένες σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, πριν από την πανδημία, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στους λιμένες της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ να συμβάλλουν στην εν λόγω εξέλιξη.

Τέλος, η Drewry προβλέπει ότι η συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων όλων των λιμένων της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ το 2023 θα είναι τουλάχιστον 5% χαμηλότερη σε σχέση με το 2022, αναμένει ωστόσο ανάκαμψη το 2024.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.