Neptune Lines: Παραγγελία για δύο τεχνολογικά προηγμένα πλοία

Neptune Lines: Παραγγελία για δύο τεχνολογικά προηγμένα πλοία

427
Neptune Lines: Παραγγελία για δύο τεχνολογικά προηγμένα πλοία

H Neptune Lines προχώρησε στην παραγγελία δύο πλοίων νέας γενιάς, ειδικά σχεδιασμένων για μικρές αποστάσεις. Τα PCTC διπλού καυσίμου και μεταφορικής ικανότητας 4.200 CEU θα κατασκευάσει το κινεζικό ναυπηγείο Fujian Mawei και η παράδοσή τους αναμένεται το 2026.

Tα νέα πλοία, τα οποία αποτελούν μέρος του Genesis project, είναι τα δύο πρώτα μιας νέας σειράς που αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της Neptune να ενισχύσει το στόλο της κατά την επόμενη δεκαετία, να αυξήσει τη μεταφορική ικανότητά του κατά 36% και να μειώσει τις εκπομπές ρύπων προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τους παγκόσμιους περιβαλλοντικούς στόχους.

Και τα δύο πλοία διαθέτουν υβριδικά συστήματα ενέργειας, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να χρησιμοποιούν μπαταρίες για την παροχή ενέργειας αιχμής και είναι διπλού καυσίμου ικανά να αξιοποιούν το LNG ή το VLSFO ως καύσιμο για μειωμένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG). Ο σχεδιασμός τους έχει αναπτυχθεί από κοινού με την Deltamarin με τον νορβηγικό νηογνώμονα DNV να έχει αναλάβει την ταξινόμησή τους.

1693904984019

«Η Neptune Lines συνεχίζει να βελτιώνει τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις χρησιμοποιώντας τις τελευταίες προηγμένες τεχνολογίες και καύσιμα. Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι στην παροχή προσαρμόσιμων και εξελιγμένων λύσεων για τις ανάγκες των πελατών μας ανταποκρινόμενοι ταχέως στις απαιτήσεις τους» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Neptune Lines Craig Jasienski.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.