Σφοδρά καιρικά φαινόμενα στον Κόλπο του Μεξικού

Σφοδρά καιρικά φαινόμενα στον Κόλπο του Μεξικού

157
Σφοδρά καιρικά φαινόμενα στον Κόλπο του Μεξικού

Ανησυχία επικρατεί αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες στον Κόλπο του Μεξικού και δη κοντά στην ακτογραμμή των ΗΠΑ της πολιτείας του Τέξας. Πιο συγκεκριμένα, το National Hurricane Center (Εθνικό Κέντρο Τυφώνων – NHC) των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση στις 21 Αυγούστου αναφορικά με την ενίσχυση χαμηλού βαρομετρικού, αναμένοντας ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους ισχύος τροπικής καταιγίδας στο Νότιο Τέξας.

Πλέον, το φαινόμενο έχει εξελιχθεί σε τροπική καταιγίδα με το όνομα Harold. Πάντως, δεν πρόκειται για τη μοναδική εξέλιξη που προκαλεί προβληματισμό καθώς στον Ατλαντικό Ωκεανό υπάρχουν πολλαπλά «μέτωπα» τα οποία βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Ειδικότερα, η τροπική καταιγίδα Franklin ταλανίζει τα ύδατα βόρεια της Βενεζουέλας, ενώ υπάρχει και ένα χαμηλό βαρομετρικό στον Βόρειο Ατλαντικό το οποίο κεντρίζει τα βλέμματα. Ακόμα, το NHC παρακολουθεί δύο περιοχές στον Ατλαντικό, όπου εντός των επόμενων 48 ωρών υπάρχει κάποια πιθανότητα σχηματισμού κυκλώνων.

Screenshot 2023-08-22 114935
Πηγή: NHC

 

Τα καταγραφέντα καιρικά φαινόμενα έχουν οδηγήσει στην έκδοση προειδοποιήσεων όσον αφορά τη ναυσιπλοΐα στον Κόλπο του Μεξικού και την Καραϊβική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.