Η ψηφιοποίηση για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας φέρνει κοντά κολοσσούς της...

Η ψηφιοποίηση για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας φέρνει κοντά κολοσσούς της αγοράς

100
Η ψηφιοποίηση για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας φέρνει κοντά κολοσσούς της αγοράς

Η εταιρεία τεχνολογίας ZeroNorth ανακοίνωσε την υπογραφή τριετούς σύμβασης με την Cargill, βάσει της οποίας η ZeroNorth θα αποτελέσει τον κύριο πάροχο λογισμικού βελτιστοποίησης της απόδοσης των πλοίων του αμερικανικού κολοσσού.

Η εν λόγω συμφωνία πρόκειται να καταστήσει τη ZeroNorth τον βασικό συνεργάτη της Cargill στο κομμάτι της μείωσης των παραγόμενων εκπομπών CO₂ περισσοτέρων των 600 πλοίων, αποτελώντας μια απόδειξη της εμπιστοσύνης του αμερικανικού κολοσσού στις υπηρεσίες που παρέχει η ZeroNorth, οι οποίες συνεισφέρουν παράλληλα στην επίτευξη των περιβαλλοντικών και εμπορικών στόχων της Cargill.

Οι δύο εταιρείες έχουν ξεκινήσει τη στρατηγική τους συνεργασία από το 2020, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αναπτύξουν προηγμένες ψηφιακές λύσεις για τον κλάδο των φορτηγών πλοίων. Η επέκταση της συνεργασίας μέσω της νέας σύμβασης υπογραμμίζει τον γρήγορο και συνεχή μετασχηματισμό που λαμβάνει χώρα στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία καθώς και την ανάγκη για την άμεση εύρεση λύσεων οι οποίες θα επιτρέψουν την επίτευξη της ενεργειακής μετάβασης.

Η πλήρης σειρά υπηρεσιών που προσφέρει η ZeroNorth επιτρέπει στους πελάτες της να βελτιστοποιούν τις λειτουργίες των πλοίων τους και την απόδοση αυτών κατά την πραγματοποίηση ταξιδιών, πετυχαίνοντας άμεσες μειώσεις εκπομπών, οι οποίες είναι καθοριστικές για την απανθρακοποίηση του κλάδου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.