Ούριος άνεμος για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Ούριος άνεμος για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

218
Ούριος άνεμος για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Θετικές παραμένουν οι εξελίξεις για τη ναυπηγική βιομηχανία, με έναν εκ των κορυφαίων κολοσσών της Νότιας Κορέας να συνεχίζει να εξασφαλίζει σημαντικές παραγγελίες, παρά την πτωτική τάση που καταγράφεται στην ευρύτερη δραστηριότητα εντός του 2023.

Ειδικότερα, νοτιοκορεατικά ειδησεογραφικά μέσα αναφέρουν ότι η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE), θυγατρική της HD Hyundai, πρόσφατα εξασφάλισε παραγγελίες ύψους $2,3 δισ. για την κατασκευή μιας πλωτής μονάδας παραγωγής πετρελαίου (FPO), δύο LPG carriers, δύο LNG carriers και τεσσάρων PCTCs.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες παραγγελίες που εξασφάλισε ο ναυπηγικός κολοσσός, από τις αρχές του έτους έχει αναλάβει την κατασκευή πλοίων αξίας $14 δισ. Δεδομένου ότι ο ετήσιος στόχος παραγγελιών που έχει θέσει για το 2023 ανέρχεται σε $15,7 δισ., η HD Hyundai έχει, ήδη από το πέρας του α’ εξαμήνου, πετύχει το 90% του στόχου της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.