Νέος οδηγός του ICS για τις ανακυκλώσεις πλοίων

Νέος οδηγός του ICS για τις ανακυκλώσεις πλοίων

72
Νέος οδηγός του ICS για τις ανακυκλώσεις πλοίων

Το International Chamber of Shipping (ICS) δημοσίευσε έναν νέο οδηγό για τις ανακυκλώσεις πλοίων, παρέχοντας εκτεταμένες συμβουλές στους πλοιοκτήτες και σε άλλους stakeholders σχετικά με τη συμμόρφωση με τις διατάξεις της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ.

O οδηγός αυτός δημοσιεύτηκε ακριβώς μετά την επικύρωση της Σύμβασης από το Μπανγκλαντές, μια σημαντική κίνηση προς την κατεύθυνση της ασφαλούς ανακύκλωσης πλοίων. Ουσιαστικά, παρουσιάζει τις διαφορές μεταξύ της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ και του Κανονισμού της ΕΕ για τις Ανακυκλώσεις Πλοίων, με στόχο οι ναυτιλιακές εταιρείες να συμμορφώνονται καταλλήλως και να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των απαιτήσεων.

Είτε οι εταιρείες χτίζουν νεότευκτα πλοία, είτε αναβαθμίζουν τα συστήματα επί του πλοίου, είτε επιθυμούν να ανακυκλώσουν ένα πλοίο στο τέλος του κύκλου ζωής του, ο οδηγός αυτός απευθύνεται στους πλοιοκτήτες, στους διαχειριστές πλοίων, στο πλήρωμα, στους πλοιάρχους και στους αρχιμηχανικούς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.