Ναυσιπλοΐα παντός καιρού από το Βόρειο Πέρασμα;

Ναυσιπλοΐα παντός καιρού από το Βόρειο Πέρασμα;

173
Ναυσιπλοΐα παντός καιρού από το Βόρειο Πέρασμα;

Μόλις δύο χρόνια αφότου υγραεριοφόρα πραγματοποίησαν τα πρώτα δοκιμαστικά ταξίδια κατά μήκος του Βόρειου Περάσματος τη χειμερινή περίοδο, η κρατική Novatek αναμένεται σύντομα να εκκινήσει ταξίδια στην εν λόγω θαλάσσια οδό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο τις εξαγωγές LNG προς την Ασία.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της ρωσικής κυβέρνησης για τις πρόσφατες εξελίξεις με επίκεντρο το Βόρειο Πέρασμα, ο επικεφαλής της Rosatom ανακοίνωσε το ορόσημο στον πρόεδρο Πούτιν.

«Σε συνεργασία με τη Novatek, σχεδιάζουμε την εκκίνηση της ναυσιπλοΐας στο ανατολικό μέρος του Βόρειου Περάσματος σε όλη τη διάρκεια του έτους, από τις αρχές του 2024. Είναι μια ιστορική απόφαση, σημαντική για την ανάπτυξη όλης της Αρκτικής και για την οικονομία της χώρας μας», ανέφερε ο Alexei Likhachev, CEO της Rosatom.

Η ανάπτυξη του Βόρειου Περάσματος αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Πούτιν εδώ και μία δεκαετία. Πρόσφατα μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε ότι «καλώς ή κακώς το Βόρειο Πέρασμα ανοίγει, είναι εμφανές, και θα πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.