Νέα σύμπραξη προς την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού της...

Νέα σύμπραξη προς την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού της ναυτιλίας

63
Νέα σύμπραξη προς την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού της ναυτιλίας

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä και η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας (MoU) προκειμένου να συνεργαστούν για την ταχύτερη υιοθέτηση εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων επόμενης γενιάς, τη βελτιστοποίηση των ψηφιακών λειτουργιών των λιμένων και την κατάλληλη εκπαίδευση των μελλοντικών ταλέντων του κλάδου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, MPA και Wärtsilä θα διερευνήσουν τεχνολογίες ανανεώσιμων καυσίμων και θα επιδιώξουν την πραγματοποίηση νέων συνεργασιών με διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη του κλάδου, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού συστήματα και διαδικασίες ασφαλείας για τον ασφαλή χειρισμό των πράσινων καυσίμων. Οι γνώσεις που πρόκειται να αποκτηθούν θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη παγκόσμιων προτύπων για την ασφαλή χρήση των πράσινων καυσίμων σε πλοία.

Οι δύο εταίροι θα επιδιώξουν παράλληλα να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των λιμενικών επιχειρήσεων μέσω της ανάπτυξης αξιόπιστων, ασφαλών και οικονομικά αποδοτικών διαδικασιών ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ πλοίων και διαχειριστών λιμένων. Η κοινή χρήση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μπορεί να βελτιώσει την επιχειρησιακή απόδοση τόσο των λιμένων όσο και των πλοίων, μέσω της αξιοποίησης νέων επιχειρησιακών μεθόδων, όπως ο προγραμματισμός «Just-in-Time». Παράλληλα, στο πλαίσιο του μνημονίου, σχεδιάζεται και η ανάπτυξη μιας επιχειρησιακής ιδέας που αφορά πλοία και λιμενικά σκάφη, η οποία θα αξιοποιεί Big Data από το σύστημα Navi-Port της Wärtsilä και τις ψηφιακές πλατφόρμες της MPA για τη δημιουργία εργαλείων παρακολούθησης και απόκρισης συμβάντων που θα αξιοποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

Η MPA και η Wärtsilä θα συνεργαστούν επίσης για την αξιολόγηση των απειλών και των κινδύνων του κυβερνοχώρου που αφορούν τα συστήματα των πλοίων, τα συστήματα επικοινωνίας μεταξύ πλοίου-στεριάς καθώς και τις ψηφιακές πλατφόρμες της MPA.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.