Γιατί οι υψηλές τιμές LNG δεν έχουν φτάσει στο τέλος τους

Γιατί οι υψηλές τιμές LNG δεν έχουν φτάσει στο τέλος τους

134
Γιατί οι υψηλές τιμές LNG δεν έχουν φτάσει στο τέλος τους

Υψηλή μεταβλητότητα στις τιμές LNG για το υπόλοιπο του 2023 βλέπει ο μεγαλύτερος αγοραστής του καυσίμου.

Σε συνέντευξή του ο Yukio Kani, πρόεδρος και CEO της ιαπωνικής Jera Co., εξηγεί ότι οι τιμές LNG στη spot αγορά μειώθηκαν φέτος από τα πολύ υψηλά επίπεδα πέρυσι, λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών του χειμώνα και της συνεπακόλουθης μειωμένης ζήτησης.

Ωστόσο, με τη δυναμικότητα εισαγωγών της Ευρώπης να ενισχύεται και την κινεζική ζήτηση να επιστρέφει τον προσεχή χειμώνα, οι τιμές ενδέχεται να ξαναπάρουν την ανιούσα, εκτίμησε ο κ. Kani.

Σημειώνεται ότι η Jera, την Παρασκευή 28 Απριλίου, υπέγραψε συμφωνία εικοσαετούς διάρκειας για την αγορά LNG από τον προτεινόμενο τερματικό της Venture Global LNG Inc. στη Λουιζιάνα. Κατά τον κ. Kani, η ιαπωνική ζήτηση για LNG θα μειωθεί την επόμενη διετία, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να παραμείνει σταθερή, καθώς νέα κέντρα δεδομένων και εργοστάσια μικροκυκλωμάτων κατασκευάζονται και άρα οι ανάγκες για ηλεκτροπαραγωγή αυξάνονται.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.