Νέα τακτική γραμμή με εστίαση στην Κίνα και στην Ινδία

Νέα τακτική γραμμή με εστίαση στην Κίνα και στην Ινδία

94
Νέα τακτική γραμμή με εστίαση στην Κίνα και στην Ινδία

Στις εμπορικές προοπτικές των πολυπληθέστερων χωρών του πλανήτη εστιάζει η MSC, η οποία εκκινεί νέα υπηρεσία μεταξύ της Κίνας και της Ινδίας. Η νέα υπηρεσία ονομάζεται «Shikra», όνομα που πηγάζει από αρπακτικό πτηνό γηγενές στη νοτιοανατολική Ασία και στην Ινδία.

Ειδικότερα, η υπηρεσία «Shikra» περιλαμβάνει πληθώρα κινεζικών και ινδικών λιμένων, αλλά και μεταξύ άλλων λιμένες σε Ταϊβάν, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη. Η συγκεκριμένη στρατηγική κίνηση της MSC, βάσει σχετικής ανακοίνωσης, συνιστά απότοκο της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης για θαλάσσιες μεταφορές, ενώ ταυτόχρονα έχει ως στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των ασιατικών λιμένων.

Το πρώτο ταξίδι θα πραγματοποιηθεί από το containership «MSC MARA», το οποίο αναμένεται να αφιχθεί στον λιμένα του Τσινγκτάο στις 23 Μαΐου.

Παράλληλα, η MSC θα ενημερώσει την υπηρεσία «Sentosa» που προσφέρει, από την οποία θα αφαιρεθούν οι προσεγγίσεις στον λιμένα της Mundra, στο λιμάνι Nhava Sheva και στο λιμάνι του Colombo, τα οποία θα καλύπτονται πλέον από την υπηρεσία «Shikra».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.