Καμπανάκι της Παγκόσμιας Τράπεζας για «χαμένη δεκαετία»

Καμπανάκι της Παγκόσμιας Τράπεζας για «χαμένη δεκαετία»

68
Καμπανάκι της Παγκόσμιας Τράπεζας για «χαμένη δεκαετία»

Η κατά μέσο όρο παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα αγγίξει το 2,2% για κάθε ένα από τα επόμενα έτη έως το 2030, συνιστώντας χαμηλό τριών δεκαετιών, εκτίμησε η Παγκόσμια Τράπεζα. Πρόκειται για μια «χαμένη δεκαετία» για την παγκόσμια οικονομία, εκτός εάν οι policymakers υιοθετήσουν φιλόδοξες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της προσφοράς εργασίας, της παραγωγικότητας και των επενδύσεων, προειδοποίησε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Σε έκθεσή της αναφέρει ότι η αδυναμία να αντιστραφεί η επιβράδυνση της ανάπτυξης του ΑΕΠ θα έχει σημαντικές επιπτώσεις ενόψει των προσπαθειών αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της καταπολέμησης της φτώχειας. Η προσοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι τώρα στραμμένη στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, μετά την αύξηση των επιτοκίων και την κατάρρευση σημαντικών τραπεζών. Στην εν λόγω έκθεση σημειώνεται επίσης ότι οι αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών, όπως η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, διέκοψαν βίαια μια πορεία οικονομικής ανάπτυξης 30 ετών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.