Τεχνητή νοημοσύνη, το νέο λιμάνι των επενδυτών;

Τεχνητή νοημοσύνη, το νέο λιμάνι των επενδυτών;

147
Τεχνητή νοημοσύνη, το νέο λιμάνι των επενδυτών;

Άνοδο καταγράφει η αξία των μετοχών εταιρειών που τα προϊόντα τους βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, με τους επενδυτές να στρέφονται σε αυτές αναγνωρίζοντας τις εξαιρετικές ‒και ίσως τρομακτικές‒ προοπτικές της.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη εντάθηκε περαιτέρω, μετά την εκτίμηση της C3 AI, εταιρείας που βρίσκεται στη συγκεκριμένη βιομηχανία, ότι το μέλλον διαφαίνεται λαμπρό για την AI (Artificial Intelligence – Τεχνητή Νοημοσύνη). Οι μετοχές της C3 AI κατέγραψαν άνοδο 16% πρόσφατα και διαμορφώθηκαν στα $24,8/μετοχή.

Σημαντικό ρόλο σαφώς έχει διαδραματίσει και η επένδυση της Microsoft στο ChatGPT της OpenAI, τον δημοφιλέστατο διαδικτυακό συνομιλητή, που έχει σαρώσει την υφήλιο και σπάει κάθε ρεκόρ δημοτικότητας.

Η καταγραφείσα εικόνα δημιουργεί υψηλές προσδοκίες, με αναλυτές να σημειώνουν ότι η AI θα μπορούσε να γίνει η νέα τάση που θα σαρώσει τη Wall Street στο μέλλον.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.