ΗΠΑ: «Μάχη» των Ρεπουμπλικάνων ενάντια στα κριτήρια ESG

ΗΠΑ: «Μάχη» των Ρεπουμπλικάνων ενάντια στα κριτήρια ESG

60
ΗΠΑ: «Μάχη» των Ρεπουμπλικάνων ενάντια στα κριτήρια ESG

Την ολοένα και βαθύτερη διείσδυση των κριτηρίων ESG στη λήψη αποφάσεων αναφορικά με τη χρηματοδότηση προσπαθούν να σταματήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιο συγκεκριμένα, η Γερουσία των ΗΠΑ υπερψήφισε νομοσχέδιο βάσει του οποίου αναιρείται κανονισμός του Υπουργείου Εργασίας που καθιστά ευκολότερο το να ληφθούν υπόψη κριτήρια ESG όσον αφορά επενδύσεις.

Σύμφωνα με τους Ρεπουμπλικάνους, ο συγκεκριμένος κανονισμός, που αφορά επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους $12 τρισ. για λογαριασμό 150 εκατ. Αμερικανών, θα προσέδιδε πολιτικό χαρακτήρα στις επενδύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο εμποδίζει την αιτιολόγηση μιας απόφασης στα κριτήρια ESG, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει τους επενδυτές από το να λάβουν υπόψη τα κριτήρια ESG όπως και να έχει.

Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα πιθανό οι επενδυτές να μη χρειαστεί να λάβουν υπόψη τους την απόφαση της Γερουσίας, δεδομένου ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν αναμένεται να θέσει βέτο στο νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.