Επικεφαλής MOL: «Θα μεταφέρουμε LNG από τη Ρωσία για όσο μπορούμε»

Επικεφαλής MOL: «Θα μεταφέρουμε LNG από τη Ρωσία για όσο μπορούμε»

109
Επικεφαλής MOL: «Θα μεταφέρουμε LNG από τη Ρωσία για όσο μπορούμε»

Τις προοπτικές της οικονομίας αναλύει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Takeshi Hashimoto, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MOL.

O κ. Hashimoto, αφού τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομία επέστρεψε πέρυσι σε φάση κανονικότητας μετά την πανδημία, εστιάστηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας τις διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού και στον πληθωρισμό. «Ορισμένες εταιρείες αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη Ρωσία, αλλά ο όμιλός μας θα συνεχίσει να προσφέρει σταθερές υπηρεσίες μεταφορών, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των μελών του πληρώματος, του φορτίου και των πλοίων. […] Λαμβάνοντας υπόψη τη στρατηγική σημασία της προσφοράς ενέργειας υπό τις τρέχουσες συνθήκες, θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες μεταφοράς ενέργειας, κυρίως LNG από τη Ρωσία, για όσο μπορούμε», ανέφερε ο επικεφαλής της MOL.

O ίδιος αναμένει κέρδη-ρεκόρ το τρέχον οικονομικό έτος, λόγω της ισχυρής ζήτησης για διά θαλάσσης μεταφορά εμπορευμάτων και της ανόδου των ναύλων. Αναφορικά με το 2023, ο κ. Hashimoto εκτιμά ότι τα κέρδη της εταιρείας του θα κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το οικονομικό έτος 2021 και 2022: «Φέτος θα δούμε τον αντίκτυπο των πληθωριστικών μέτρων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και μια σημαντική αλλά προσωρινή πτώση της οικονομίας. Αναμένουμε επιστροφή σε μια μέτρια επεκτατική τάση στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, καθώς η κινεζική οικονομία ομαλοποιείται και ο ρυθμός των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ επιβραδύνεται».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.